Stap voor stap naar
een energiezuinig huis

Aanpak voor particulieren

In vier stappen naar een duurzame woning

In vier stappen begeleiden we particulieren naar een energiezuiniger huis met een beter comfort en lagere lasten.

Stap 1

Inspiratie en advies

U krijgt inzicht in een energiezuiniger huis met een beter comfort en lagere kosten.


Wat krijgt u?

 • Een gesprek over uw wensen en doelen.
 • Een analyse van uw woning.
 • Een inspirerend en begrijpelijk rapport met mogelijkheden en verbeteringen.

Wat kost het?

 • €300,- per rapport.

We vinden het belangrijk dat onze klanten enthousiast worden om hun woning te verduurzamen. Daarnaast geven we inzicht in wat er nodig is voor een energiezuiniger huis met een beter comfort en lagere kosten.

We doen dat na een persoonlijk gesprek en een analyse van de woning. Aan de hand van wat de klant wil, brengen we een onafhankelijk advies uit voor de verbeteringen en veranderingen die nodig zijn om het doel te bereiken.

Dit eerste advies van Wij Wonen Duurzaam heeft de vorm van een helder en begrijpelijk rapport, waarin duidelijk staat wat de mogelijkheden zijn. De klant kan met dit verslag zelf verder of hij gaat met ons door naar Stap 2.

Stap 2

Offerte, subsidie en financiering

U krijgt inzicht in kosten per maatregel en in mogelijkheden voor subsidie en financiering.


Wat krijgt u?

 • Vergelijkende offertes per maatregel.
 • Overzicht van subsidie- en financierings-mogelijkheden.

Wat kost het?

 • €175 per maatregel of €600 voor vier of meer maatregelen.
 • €150 voor begeleiding subsidie en financiering.

In deze stap kijken we naar kosten, financiering en planning. Eerst gaan we op zoek naar de beste technische oplossingen. Daarna zorgen we per maatregel voor offertes die de klant naast elkaar kan leggen en kijken we hoe de werkzaamheden het beste gepland kunnen worden.

Op verzoek van de klant doen we een onderzoek naar subsidiekansen en financieringsmogelijkheden. Op die manier wordt niet alleen duidelijk wat alles kost, maar ook hoe het betaald kan worden en wat de mogelijkheden zijn om die kosten op termijn terug te verdienen.

Vervolgens zorgen we voor een planning en onafhankelijke offertes voor alle onderdelen. Aan het eind van deze fase kan de klant zelf beslissen of hij zelfstandig doorgaat met de uitvoering of de regie overlaat aan Wij Wonen Duurzaam.

Stap 3

Uitvoering en begeleiding

We houden toezicht op de uitvoering en begeleiden het hele project.


Wat krijgt u?

 • Volledig toezicht op de uitvoering.
 • Projectbegeleiding van A tot Z.
 • Goedkeuring eindoplevering.

Wat kost het?

Deze stap kost u niets. Onze kosten worden betaald via een korting van drie tot acht procent die we bedingen bij de uitvoerders.


Als een woning op verschillende fronten wordt aangepakt, kan het handig zijn om iemand in de arm te nemen voor toezicht op de uitvoering en begeleiding van het hele project. Wij Wonen Duurzaam neemt graag de regie op zich.

Onze klanten sluiten zelf hun overeenkomsten met leveranciers en uitvoerders – daar helpen we hen bij. Als dat gebeurd is, treden we op namens de klant en zorgen we voor begeleiding van de uitvoering van het totale project, inclusief de oplevering, zodat de klant er verder geen omkijken naar heeft.

Onze kosten voor deze stap worden betaald via een korting van drie tot acht procent, die we bedingen bij de uitvoerders. Die korting geven ze graag, omdat het ook voor hen prettig en snel werken is met een partij die overzicht heeft op het totale project en weet wat er moet gebeuren.

Stap 4

Begeleiding en nazorg

Als er wat misgaat, treden we op als bemiddelende partij, waarbij we nadrukkelijk uw kant kiezen.


Wat krijgt u?

 • Vast aanspreekpunt gedurende twee jaar na oplevering.
 • Bemiddeling tussen klant en uitvoerders.

Wat kost het?

Deze stap kost u niets. Het maakt deel uit van onze service.


We hebben vertrouwen in onze diensten. Daarom verdwijnen we niet uit beeld als de duurzaamheidsverbeteringen aan een woning klaar zijn. Tot twee jaar na de voltooiing houden we contact en zijn we beschikbaar om te overleggen als er iets niet klopt.

De garantie voor de werkzaamheden en de producten ligt bij de leveranciers en de uitvoerders. Als er wat misgaat, treden we op als bemiddelende partij, waarbij we nadrukkelijk de kant van de klant kiezen. Verder zijn we natuurlijk benieuwd of de klant tevreden is.

Wie met ons in zee gaat, kan rekenen op betrouwbare en duidelijke adviezen en begeleiding. Wij Wonen Duurzaam wil dat onze klanten een objectieve keuze maken waar ze geen spijt van krijgen.